Beste ruiters, ouders en verzorgers

Afgelopen vrijdagavond zijn er in een persconferentie belangrijke maatregelen bekend gemaakt die het Corona-virus moeten indammen. Helaas heeft dit voor onze manege wederom grote gevolgen; alle sportcentra, dus ook onze manege, moeten dicht tussen 17.00 uur in de avond en 5.00 uur in de ochtend. Dit is in ieder geval voor de komende drie weken. 
De verzorging van de paarden dient uiteraard door te gaan, hiervoor blijven we aangepast open voor pension en dienstverleners zoals hoefsmeden en dierenartsen.

Dit roept bij jullie vast (net als bij ons) veel vragen op. De gezondheid van jullie en onze vrijwilligers staat uiteraard voorop. In dit bericht proberen we alvast zo duidelijk mogelijk uiteen te zetten welke maatregelen en oplossingen we tot nu toe hebben bedacht. 

Aangepast lesrooster
We hebben voor de aankomende drie weken een aangepast lesrooster gemaakt met meer mogelijkheden voor lessen voor volwassenen overdag. We hopen dat er ivm thuiswerken flexibeler met lestijden kan worden omgegaan. Onderaan deze nieuwsbrief vind je het (voorlopige) lesrooster van de aankomende weken, t/m in ieder geval 23 december.

Maatregelen
Hier een overzicht van de geldende maatregelen.

Lessen:
Ruiters van 18 jaar en ouder moeten bij deelname aan een les een CTB kunnen overleggen. Wij verzoeken iedereen maximaal een half uur voor zijn/haar les aanwezig te zijn en na afloop z.s.m. te vertrekken. De lesindeling zal weer in het halletje van de kantine te zien zijn.
Onze voorkeur heeft dat de ruiter alleen komt of wordt afgezet (kiss and ride) en wij verder helpen op stal met opzadelen/poetsen en opstappen. Kinderen
en jongeren tot en met 17 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. 
Wij verzoeken iedereen zoveel mogelijk eigen materiaal (cap, laarzen, borstels ed) te gebruiken.
Er mag geen publiek aanwezig zijn bij de (groeps)lessen en trainingen. Dit geldt voor zowel de binnen- als buitenbaan. Onder publiek wordt niet bedoeld: personen in functie. Denk hierbij aan instructeurs, coaches, grooms, begeleiders, onderhoudsprofessionals en alle vrijwilligers. Het is iedereen toegestaan om maximaal 1 begeleider of groom mee te nemen naar de manege. De begeleider of groom mag wel aanwezig zijn tijdens de (groeps)lessen en trainingen. 
Algemeen:
Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. 
Overal waar geen coronatoegangsbewijs (CTB) geldt is het verplicht om 1,5 meter afstand te houden.
Er hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden tijdens het rijden.
Schud geen handen.
Iedereen van 13 jaar en ouder moet in de binnenruimte (stal) een (niet-medisch) mondkapje te dragen. 
Was vaak je handen! 
Kantine: De kantine is beperkt geopend en alleen voor afhaal. Er moet wel een mondkapje gedragen worden. Ook wanneer je in het bezit bent van een CTB.
Er mogen maximaal 10 mensen tegelijk in de kantine zijn inclusief personeel.
Er geldt een verplichte sluitingstijd voor het horecagedeelte van onze kantine van 17:00 uur. 
Je hoeft geen QR-code te laten zien voor het maken van afspraken in de kantine of wanneer u afhaalt.
Het maken van nieuwe lesafspraken graag zoveel mogelijk telefonisch via 0294-254034
Wij hebben de maatregelen zo toegepast dat iedereen, met of zonder de QR-code, kan blijven genieten van de paardensport.
Wij volgen hiermee de richtlijnen van de KNHS, FNRS, NOC-NSF en onze veiligheidsregio.

Medewerking
Wij hopen op veel begrip en medewerking van u. Mochten er ontwikkelingen zijn dan houden wij u hierover op de hoogte. Uiteraard zijn wij via info@rvnederhorst.nl en 0294-254034 beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden.
Klik hier voor het nieuwe lesrooster https://www.rvnederhorst.nl/les-rooster/